Skip to main content

Juridisch

Algemene voorwaarden

Als ondernemer loopt u onnodige risico’s wanneer u geen of onjuiste algemene voorwaarden hebt. Standaard algemene voorwaarden zijn waarschijnlijk niet voldoende voor uw onderneming. Het kopiëren of laten genereren van algemene voorwaarden brengt het risico met zich mee dat er specifieke bepalingen in staan die niet voor uw onderneming gelden, waardoor de algemene voorwaarden nietig verklaard worden. Ieder bedrijf is anders en heeft speciale wensen. Aitan stelt samen met u algemene voorwaarden op die voor 100% aansluiten bij uw onderneming en die ook juridisch sluitend zijn zodat u hiermee geen risico loopt.

Verkoopfacturen

Facturen zijn eigenlijk de pilaar van uw verkoopproces. Een factuur is het document dat de rekening omvat aan uw klant voor uw klant voor de goederen en diensten die u heeft geleverd. Een goed opgestelde factuur is een juridisch document dat als bindende overeenkomst fungeert. Daarom zijn facturen niet alleen belangrijk om uw verkopen en betalingen bij te houden, maar ook om eventueel formeel actie te ondernemen op achterstallige en ontbrekende betalingen. Een correcte verkoopfactuur zorgt er dus voor dat u tijdig uw vergoeding ontvangt en helder is wat de rechten en plichten zijn van u als verkoper en de afnemer als koper.

Verhaalonderzoek

Een verhaalonderzoek is relevant wanneer u wilt onderzoeken of uw debiteur financieel daadkrachtig is om de uitstaande vorderingen alsnog te betalen, als u wilt incasseren of de kredietwaardigheid van een bedrijf of persoon wilt achterhalen. Dit kunt u ook laten onderzoeken bij bedrijven of personen waar u mogelijk mee wilt samenwerken. Tijdens het onderzoek toetsen wij de identiteit, het vermogen, eventuele openstaande vorderingen en/of faillissement en welke roerende en onroerende zaken de debiteur bezit. Op basis hiervan adviseren wij of het verstandig is om een openstaande vordering via een gerechtelijke procedure te verhalen op de debiteur of samen te werken met de partij. Zo voorkomen wij dat u nog meer onnodige kosten heeft.

Waarom een incasso?

Wanbetaling door klanten kan leiden tot liquiditeitsproblemen of in het ergste geval tot faillissement. Het kost tijd en energie om klanten op de hoogte te brengen van openstaande rekeningen en ervoor te zorgen dat deze worden geïncasseerd. Mochten uw eigen inspanningen om uw factuur betaald te krijgen niet helpen, wacht dan niet te lang en schakel Aitan in. Aitan zorgt met zijn jarenlange ervaring, juridische expertise en daadkracht voor een snelle afwikkeling van uw incasso-dossier. Hoe langer u namelijk wacht, hoe langer het duurt voordat u kunt beschikken over het geld waar u recht op heeft. De juristen van Aitan gaan snel voor u aan het werk om te zorgen dat u weer snel over de uw toekomende gelden kunt beschikken.
Kortom: Juridisch kennis is een MUST voor het correct uitoefenen van uw bedrijfsvoering.

Bel mij terug!

Bel mij terug
0
    0
    Overzicht
    Geen abonnement geselecteerdTerug naar pagina